Close
3816 EJ Amersfoort Ariaplein 45
+31 (0)6 175 415 26
centaurium2000@gmail.com
Ma - Vr 8.30 - 18.00

Suzan Huijzer

Op het Nederlands college voor natuurgeneeswijze in Hilversum heb ik mijn vijfjarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut volbracht. Als gevolg van deze opleiding kan ik me aansluiten bij de beroepsvereniging NWP. Deze beroepsvereniging staat garant voor een bepaald niveau van de therapeuten. Zo moet alles aan bepaalde voorwaarden voldoen, moeten de therapeuten verplicht jaarlijks nascholing doen en is er een klachtencommissie aanwezig in geval van conflicten voor de patiënt en/of de therapeut. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die consulten uitgevoerd door NWP-therapeuten erkennen en de behandeling (deels) vergoeden.

Deze opleiding omvat de reguliere anatomie, pathologie, fysiologie en fysische diagnostiek. In de propedeuse leer je ook de basis van homeopathie en acupunctuur. De beroepsrichting natuurgeneeswijze bevat de vakken fytotherapie (kruidenleer), reflexologie, voedingsleer, oogdiagnose en algemene natuurgeneeswijze.

NGS

Aansluitend hierop heb ik een eenjarige opleiding gevolgd tot sportmasseur via de NGS en een tweejarige opleiding tot een erkend IFA-aromatherapeut. In deze 3 jaar heb ik uitgebreid leren masseren, o.a. met geurige essentiële oliën.

IFA

Na nog eens drie jaar, heb ik in mei 2004, mijn Principle Teacher diploma gehaald in de aromatherapie volgens de reglementen van de beroepsvereniging IFA-Engeland. Hierdoor was ik bevoegd om de beroepsopleiding tot aromatherapie te geven, echter ik ben geen aktief lid meer van de IFA.

TouchPro©

In juni 2004 heb ik bij de organisatie TouchPro© Europe mijn papieren gehaald tot stoelmasseur. Deze massagetechnieken gaan over de kleren heen en de gehele massage duurt gemiddeld 15 minuten. Heel effectief voor in het bedrijfsleven met name als preventief middel tegen RSI/CANS klachten.

In 2000 ben ik begonnen met mijn praktijk in een straat met de naam Duizendguldenkruid. Dit kruid wordt door de aanwezigheid van veel sterke bitterstoffen gebruikt voor het spijsverteringssysteem en het afweersysteem. Het is dus een zeer waardevol en krachtig kruid. Door nu simpelweg de Latijnse naam van Duizendguldenkruid te nemen, Centaurium Erythraea, was de naam voor mijn natuurgeneeskundige praktijk geboren.
Een uitgebreide CV is te bekijken op deze pagina en via LinkedIn.

Nieuwsbrief