Close
3816 EJ Amersfoort Ariaplein 45
+31 (0)6 175 415 26
centaurium2000@gmail.com
Ma - Vr 8.30 - 18.00

Vraag & antwoord

1Wat zijn je tarieven?

De tarieven kun je vinden op de pagina met consultinformatie.

2Moet ik mijn NAW gegevens achterlaten?

Ja, bij het eerste consult vult u een formulier in waar u uw naam, adres, telefoonnummer en email op noteert en waarop u kunt aangeven of en wat voor klachten u heeft. Deze kunt u ook vooraf afdrukken, invullen en meenemen naar het eerste consult. Op de download pagina vindt u het inschrijfformulier.

3Moet ik me legitimeren?

Indien u voor vergoeding in aanmerking komt, via de verzekeringsmaatschappij, vraag ik om uw zorgpas en geboortedatum. Deze gegevens komen dan op de factuur te staan. Een gewone massage consult wordt nooit vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Alleen natuurgeneeskundige consulten.

4Moet ik nog iets meenemen?

Ik heb altijd wel schone handdoeken liggen, maar het is handig als iedereen 2 grote handdoeken meeneemt.

5Bent u een fysiotherapeut?

Nee, ik ben geen fysiotherapeut, ik ben een natuurgeneeskundig therapeut en ik ben aangesloten ben bij de beroepsvereniging NWP lidnummer 1224 en geregistreerd bij de RBCZ. Licentienummer 709219R, AGB-code: 90026036, Praktijkcode: 90-(0)04870.

6Masseer je zowel mannen als vrouwen?

Ja, zowel mannen, vrouwen, kinderen als zwangere dames zijn welkom.

7Kan het hele lichaam gemasseerd worden?

Ja, het gehele lichaam kan gemasseerd worden met uitzondering van de geslachtsdelen. Borsten kunnen indien gewenst wel meegenomen worden in de massage. Ik masseer dus rug, schouder, benen, billen, voeten, buik, armen, handen, decolleté, gezicht, hoofdhuid en ook de borsten.

8Mag ik zelf bepalen wat er gemasseerd wordt?

Natuurlijk, voorgaand aan elk consult wordt met de cliënt doorgenomen wat gemasseerd wordt binnen de beschikbare tijd. Ook wordt er vooraf besproken of u bijvoorbeeld meer aandacht geschonken wilt hebben aan bijvoorbeeld schouders of juist aan de voeten. Ieder mens is uniek.

9Wordt er stevig gemasseerd?

Dat is afhankelijk van de wens van de cliënt. Bij een sportmassage wordt er doorgaans harder gemasseerd om een goed effect op de spieren te krijgen. Maar er zijn ook cliënten die graag voor een zachtere aanpak gaan. Hard is niet altijd goed. Kortom ook dit kunt u vooraf en ook altijd tijdens de massage aangeven wat uw wens is.

10Mag/moet ik naakt op de bank liggen?

U mag naakt op de bank komen liggen maar de geslachtsdelen worden zoveel mogelijk afgedekt door een handdoek.

11
12Kom je ook aan huis?

In sommige gevallen kom ik ook aan huis. Meestal is dat bij bestaande klanten, bedlegerige mensen of bij echtparen waarbij ik hen beide na elkaar masseer. Maar wel altijd in/om Amersfoort. Extra kosten zijn € 7,50, indien er nog parkeerkosten gemaakt moeten worden dan komt dat ook voor rekening van de cliënt. Het totale consult duurt minimaal 1 uur, anders kom ik niet langs.

13Zijn er ook kadobonnen verkrijgbaar?

Jazeker! U kunt de kadobon rechtstreeks bestellen bij de praktijk middels een email of een telefoontje. Via de contactpagina kunt u een mail sturen hierover.

14Hoe gaat het met betalingen?

Aan het einde van het consult ontvangt u per e-mail een factuur en via Whatsapp een Tikkie voor de betaling. Mocht u geen gebruik willen of kunnen maken van een Tikkie dan kunt u het bedrag overmaken op mijn rekeningnummer NL28INGB0005007917 t.n.v. Centaurium Natuurgeneeskundige Praktijk te Amersfoort o.v.v. het factuurnummer. U ontvangt van mij altijd een factuur dus per email.

15Wordt het consult vergoed door verzekeringsmaatschappijen?

Soms, maar niet altijd. Indien u uitgebreid aanvullend verzekerd bent en Natuurgeneeskundige consulten cq reflexzone consulen kunt declareren, dan stuurt u de factuur met het bijbehorende declaratie formulier op naar uw verzekeringsmaatschappij. Het bedrag, minus uw eventuele eigen risico, krijgt u dan terug gestort op uw rekening. Uw polis moet dekkend zijn voor alternatieve geneeswijze en consulten verricht door NWP-therapeuten. Controleer uw polis hier goed op, of kijk op de website van NWP.

16Wordt de voorgeschreven medicatie ook vergoed?

Soms, ook dit is weer afhankelijk van het soort polis. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen medicatie dat bij de apotheek gehaald is. Ik kan dan een recept uitschrijven waarmee u naar de apotheek kunt. Controleer uw polis ook goed hier op.

17Waar kan ik terecht met klachten?

Aan de beroepsvereniging NWP zit een KAB klachtencommissie verbonden. Bij onenigheid tussen therapeut en cliënt kan deze ingeschakeld worden.

18Is de stoelmassage fiscaal aftrekbaar?

Ja, indien het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoet is het factuur bedrag exclusief BTW aftrekbaar als bedrijfskosten. De voorwaarden staan op deze pagina uitgelegd.

19Kan ik Centaurium ook inhuren voor kleine of grote evenementen?

Ja, dat kan. Indien er veel mensen in korte tijd gemasseerd moeten worden kan ik terugvallen op diverse collega’s. Ik regel dan ten aller tijde voldoende masseurs. De betaling geschied via Centaurium om het voor de klant simpel te houden. Als evenement kunt u denken aan personeelsfeesten, verhuizingen, opening nieuw pand, beurzen etc.

20Is het voor bedrijven mogelijk om de stoelmassage te declareren bij de verzekeringsmaatschappij?

In een enkel geval is dat inderdaad mogelijk. Tijdens een individueel gesprek zal ik dat verder aan u toelichten.

21Wat zijn de algemene voorwaarden die horen bij een stoelmassage contract?

De algemene voorwaarden die horen bij een stoelmassage contract kunt u op deze pagina nalezen.

22Is de stoelmassage ook beschikbaar voor particulieren?

Ja, particulieren kunnen langs komen in de praktijk voor een stoelmassage. Leuk idee: Organiseer eens een ‘stoelmassage’ party voor u en uw familie en/of vrienden. Weer eens wat anders dan een tupperware party!

23Wat gebeurt er na mijn dood met uw dossiers?

Misschien ter overvloede maar ik stel hoge eisen aan het beveiligen van uw persoonlijke dossier. Deze heb ik op mijn PC staan en nergens in een icloud of onedrive of wat dan ook. Alleen degene die toegang heeft tot mijn PC kan bij deze gegevens komen. En in mijn geval is dat dus alleen ikzelf.

Echter ik kan ook komen te overlijden en wat gebeurt er dan met mijn PC en uw gegevens? Na mijn dood neemt mijn zus het over met de instructie om alles te vernietigen TENZIJ u zelf aangeeft dat u het dossier wilt behouden cq wilt ontvangen. Dit moet u dan wel tijdig aan mij doorgegeven hebben zodat ik mijn zus via mijn nabestaanden document daarvan op de hoogte kan stellen.

EN bovendien u heeft natuurlijk ten alle tijde inzicht in uw eigen dossier. Wilt u het inzien vraag dat dan dan laat ik u zien wat er opgeslagen is over u.

Bij leven wordt uw dossier 20 jaar bewaard.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Neem gerust contact op via de gegevens op de contactpagina.

Nieuwsbrief